Wereldhavendagen 2015

Afgelopen weekend was de Elbe aanwezig bij de Wereldhavendagen in Rotterdam! Vrijdagochtend vroeg vertrokken we met een klein aantal passagiers vanuit Maassluis richting Rotterdam, om daar deel uit te maken van de opening van de Wereldhavendagen. Na de opening gingen we op weg naar onze ligplaats in de Rijnhaven. Daar was het schip vrij toegankelijk waren voor publiek. Jammer genoeg zorgde de niet zo gunstige plek, in combinatie met het slechte weer, ervoor dat niet veel mensen ons schip wisten te vinden.

Zaterdag was het schip gechartered om de Dutch Marine Rowing Challenge te begeleiden. Met familieleden van en (oud-)Mariniers zelf voeren we met de sloepen mee tot Vlaardingen, alwaar de sloepen de Oude Maas opdraaiden richting Vlissingen.

IMG_2580

’s Middags hebben we alle passagiers weer veilig teruggebracht naar de Rijnhaven. Iedereen was erg te spreken over de gastvrijheid, de service van de bemanning en het schip zelf. Mooi compliment!

IMG_1478

IMG_1481

IMG_1480

’s Avonds was er een vaartocht met passagiers door de stadshavens van Rotterdam. De passagiers hebben genoten van de vaartocht, het heerlijke buffet en het vuurwerk bij de Erasmusbrug! Rond middernacht lag het schip gemeerd in de Rijnhaven en gingen de passagiers tevreden van boord!

IMG_2587

Zondag waren we open voor bezoekers. Door de ongunstige ligging was er helaas niet veel animo voor het schip. Op zich jammer, maar de bezoekers die aan boord kwamen werden door de bemanning uiterst hartelijk ontvangen en rondgeleid door het schip.

Om 17:00 uur gingen we los in de Rijnhaven om, samen met de passgiers, koers te zetten richting Maassluis. Tijdens de reis heeft iedereen genoten van een, wederom, heerlijk buffet.

Zaterdag 3 oktober varen we weer.