Naar IJmuiden en terug

Ruim een week voordat de Elbe vertrekt naar Hamburg voor de jaarlijkse ‘Hafengeburtstag’, ging het schip vorig weekend met passagiers van Maassluis naar IJmuiden. Zaterdag heen en zondag terug.

Op zaterdag was het volle bak met 79 passagiers, maar omdat de mensen zich kunnen verspreiden over het schip merk je daar eigenlijk niets van. Bij het losgooien van de trossen om stipt 10 uur werden we geplaagd door een kort maar hevig buitje, maar aan het einde van de Nieuwe Waterweg scheen de zon. Door een straf windje van 6 Beaufort uit noordwestelijke richting stond er al een redelijke golfslag en juist op dat moment kan je mooi zien hoe goed het schip zich gedraagt op zee. Ondanks dat sommige mensen wat last hadden van een klein beetje zeeziekte vonden de warme appeltaart, broodjes kroket, borreltjes en biertjes gretig aftrek. Na een paar zonnige uurtjes op zee lag het schip rond 16:00 uur weer veilig gemeerd in de Vissershaven.

Op zondag gingen we met iets minder passagiers rond half elf los en zetten weer koers richting thuishaven Maassluis. De wind was iets gekrompen, maar niet in kracht afgenomen, dus waar het schip zaterdag vooral stampte, slingerde het op zondag op een mooie dwarszee. De weersvoorspelling voor zondag was ronduit beroerd, maar wat een heerlijke zonnige dag werd het! Vanaf zee hadden we een schitterend uitzicht op het land, waar we de donkere wolken en buien schitterend konden waarnemen. Bij het naderen van de Maasmond werd het iets onstuimiger en doordat precies één grote golf over het achterdek sloeg waren er wat mensen met natte voeten, maar de passagiers vonden het natuurlijk schitterend!

Tegen 16:00 uur lag het schip weer op haar vaste plek en gingen de passagiers tevreden van boord en kon de bemanning terugkijken op een wederom hele mooie reis!

IMG_2197

IMG_2206

IMG_2209

IMG_2219

IMG_2223

IMG_2226