Kleine wasjes, grote wasjes…

We beginnen deze vroege morgen met een bezoek van de wasmachinemonteur van Miele Professional. We hebben twee wasmachines en twee drogers. Ook die hebben we nodig om de Elbe te laten varen.

Afgelopen weekend hebben er 17 bemanningsleden, 5 gasten en 2 collega’s van de Hudson aan boord geslapen. Dat zijn 24 dekbedden, lakens, kussenslopen en handdoeken. Vaak krijgen we de vraag of mensen een slaapzak moeten meenemen voor een overnachting. Maar nee, we hebben beddengoed en handdoeken als waren wij een hotel: wie bij ons slaapt treft een opgemaakt bed aan, inclusief hotelzeepjes.

De monteur maakt een compliment over de staat van de machines. ‘Zo netjes tref ik ze niet vaak aan in een professionele omgeving’. Ook hier blijkt dat onze vrijwilligers zuinig omgaan met de spullen waarmee ze werken. Helaas is er wel een lager van een wasmachine kapot. Daarvoor maken we een nieuwe afspraak. Gelukkig hebben we ook nog een penningmeester die zuinig is op zijn spaarvarken. Na vijf jaar hebben we ook daarvoor een potje. Alles om de Elbe te laten varen, inclusief een financieel verantwoord beleid.

elbewasmachines2018