Hoe zit het met de privacy?

stats

Over privacy is de laatste tijd veel te doen. Tijd voor een toelichting van onze kant.

Wij zijn heel blij met bijna 3.800 Facebookvolgers. Via de statistieken kunnen wij zien hoeveel mensen betrokken zijn bij onze berichten. Klikt u op ‘vind ik leuk’ dan kunnen mogelijk uw vrienden dat zien ‘Piet vindt de vaartocht met de Elbe leuk’. Zo wordt de Elbe deze week niet alleen door 3.800 volgers maar door meer dan 12.500 mensen gezien. Een soort mond-tot-mond reclame dus.

Van onze volgers zien we af en toe in een samenvatting de gemiddelde leeftijd, maar die gegevens kunnen we niet opzoeken of oproepen, alleen als Facebook dat in een periodiek overzicht zet. Ook uw gegevens, foto’s of favoriete kleur kunnen wij niet zien. En die willen wij ook niet van u weten.

De door u aangeleverde gegevens voor een vaartocht en de gegevens van onze donateurs komen via de website in ons Salesforce administratiesysteem en zijn alleen in te zien door enkele bevoegde vrijwilligers. Nieuwe gebruikers maar ook bestaande gebruikers die op een andere computer of locatie inloggen kunnen dat alleen na verkregen toestemming van de systeembeheerder. Uw gegevens zijn dus bij ons veilig en vastgelegd in een protocol volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 1 mei 2018 actief is.

Paspoortinformatie moeten wij aanleveren aan onze agent, die het invoert in het Portbase informatiesysteem, waar de zeehavenpolitie en de douane kunnen controleren wie onze passagiers en bemanning zijn, zoals wereldwijd afgesproken in de International Maritime Organisation (IMO)

Wie in ons administratiesysteem is aangemeld ontvangt een paar keer per jaar onze nieuwsbrief. Afmelden kan met enkele muisklikken. 10% van ons bestand kunnen we helaas niet bereiken door niet werkende of verouderde e-mailadressen. Heeft u onze mailing van 16 maart dus niet ontvangen en wilt u wel op de hoogte blijven, laat ons dat dan weten.