Kustreis 2023

DEZE REIS IS VERPLAATST NAAR 2023

NIEUWE DATUMS WORDEN GEPUBLICEERD ZODRA MOGELIJK

De Elbe maakt in de zomer van 2023 een unieke kustreis van Maassluis via IJmuiden en Den Helder naar Harlingen en Terschelling en terug.

Deze vaartocht bestaat uit een aantal deeltrajecten die apart zijn te boeken. U kunt in de havenplaatsen een hotelovernachting boeken (niet inbegrepen) en de volgende dag weer inschepen.

U kunt ook kiezen voor de hele reis, die een week duurt. U verblijft in een eigen hut, maaltijden zijn inbegrepen. Informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar info@zeesleperelbe.nl

Maassluis – IJmuiden
Een heerlijke dag om van de zee, van het weer en van de Elbe te kunnen genieten. We vertrekken vanuit onze thuishaven Maassluis naar IJmuiden. Dit is een bekende en gewaardeerde route langs de Hollandse kust. We zien Scheveningen, Noordwijk, windmolenparken en in de loop van de middag komen de pieren van IJmuiden in zicht. Hier meren we af aan de Trawlerkade (locatie onder voorbehoud). Dagpassagiers kunnen terug met de bus naar Maassluis. Deze is apart te boeken.

IJmuiden – Den Helder
Een heerlijke dag om de zee, van het weer en van de Elbe te kunnen genieten. In de ochtend maken we nog deel uit van het havenfestival IJmuiden. Na de lunch maken we ons gereed voor vertrek naar onze volgende bestemming: marinestad Den Helder. Op de rede van Den Helder kunnen we ook Texel nog zien. Om 19:30 uur komt de Elbe aan. Dagpassagiers kunnen op eigen gelegenheid verder reizen (niet inbegrepen). U kunt ook kiezen om een hotelovernachting te boeken (niet inbegrepen) en de volgende dag weer inschepen.

Den Helder – Harlingen
Een unieke vaartocht op zee van Den Helder naar Harlingen. Een bijzonder mooi traject. Een heerlijke dag om van de zee, van het weer en van de Elbe te kunnen genieten. Maar ook om van zee tussen Vlieland en Terschelling door, de Waddenzee over te steken naar Harlingen. In de ochtend is er gelegenheid voor een kort bezoek aan Den Helder. We maken ons daarna gereed voor vertrek om 12:00 uur naar Harlingen over de Noordzee, via Stortemelk naar de Waddenzee. Langs de bekende Pollendam bereiken we vervolgens de haven van Harlingen om 20:00 uur. Dagpassagiers kunnen op eigen gelegenheid verder reizen (niet inbegrepen). U kunt ook kiezen om een hotelovernachting te boeken (niet inbegrepen) en de volgende dag weer inschepen.

Bezoek aan Harlingen
Een extra dag in Harlingen om deze unieke Friese havenstad te bezoeken. Aan boord van de Elbe wordt ontbijt, lunch en avondeten geserveerd.

Harlingen – Terschelling
Een prachtige vaartocht over de Waddenzee van Harlingen naar Terschelling. Een bekend traject voor de veerdienst van Doeksen, een uniek traject voor de Elbe. Een heerlijke dag om van de zee, van het weer en van de Elbe te kunnen genieten. We steken opnieuw de Waddenzee over om met hoogwater bij Terschelling aan te komen. Daarom vertrekken we al vroeg, rond 07:15 uur. Rond het middaguur komen we aan in het Schuitengat, waar we ankeren. De Elbe gaat niet de haven van Terschelling in. Met de sloep van de Elbe kunnen passagiers naar Terschelling gebracht worden (inbegrepen). Dagpassagiers kunnen terugreizen per veerboot van Doeksen (niet inbegrepen) of een overnachting boeken op het eiland (niet inbegrepen).

Terschelling – IJmuiden
Een heerlijke dag om de zee, van het weer en van de Elbe te kunnen genieten. De Elbe ligt bij aanvang van deze vaartocht voor anker bij Terschelling. Dagpassagiers kunnen overnachten op Terschelling of in de ochtend de snelboot nemen vanuit Harlingen (niet inbegrepen) en van Terschelling aan boord worden gebracht met de sloep van de Elbe. We gaan anker op en verlaten de Waddenzee via het Stortemelk. Een heerlijke lange dag op zee volgt. Na het avondeten arriveren we in IJmuiden. Dagpassagiers kunnen vanuit IJmuiden op eigen gelegenheid verder reizen (niet inbegrepen). U kunt ook kiezen om een hotelovernachting te boeken (niet inbegrepen) en de volgende dag weer inschepen.

IJmuiden – Maassluis
Op vrijdag 1 juli maken we weer heerlijke vaartocht op zee van IJmuiden naar Maassluis. Een geweldige dag om de zee, van het weer en van de Elbe te kunnen genieten. Dagpassagiers kunnen met de bus van Maassluis naar IJmuiden. Deze is apart te boeken.

= = = = = = =

U kunt ook kiezen voor de hele reis, die een week duurt. U verblijft in een eigen hut, maaltijden zijn inbegrepen. Informeer naar de mogelijkheden door te mailen naar info@zeesleperelbe.nl of bel met 06-51562210.